Isırgan Otlu Sütlü Börek
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Isırgan Otlu Sütlü Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç harcı için

Yufkaların sosu için

Üzeri için

Isırgan Otlu Sütlü Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

İç harcı için ısırgan otunun saplarını ayırın. Yapraklarını yıkayıp suyunu süzün. İnce doğrayıp geniş bir kaseye alın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Isırgan otunu ilave edip 2-3 dakika daha soteledikten sonra ocaktan alın. İç harcı sıcakken üzerine un serpiştirip ayrı bir kasede çırptığınız yumurta sarısı ve sütü ilave edip karıştırın. Bir yufkayı mutfak tezgahına yayın ve üzerini yağlayın. Diğer yufkayı üzerine serin. Bardak yardımıyla yufkadan daireler kesin. Her dairenin ortasına ısırgan otlu harçtan koyarak kenarlarından yukarı doğru toplayıp uç kısımlarını büzerek kapatın. Börekleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 190 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, klasik sütlü börek tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Kahvaltılık Tarifler Sebze Tarifleri Çay Saati Tarifleri Börek Tarifleri

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek