Hellim Böreği
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Gözleme hamuru ile hazırlanan hellim böreği, ismini içinde kullanılan hellim peynirinden alır. Kıbrıs kökenli bir peynir çeşidi olan hellim, genellikle tava veya ızgarada kızartıldıktan sonra servis edilir. Malzemeleri hazırladıysanız, ev yapımı hellim böreği tarifine geçebiliriz.

Kıbrıs'ın meşhur peynirini farklı yemeklerde kullanmak isteyenler için, hellim peynirli sandviç tarifini de buraya bırakıyoruz.

Hellim Böreği Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için:

İçi için:

Hellim Böreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tavaya zeytinyağını koyup ısıtın. Yemeklik doğradığınız soğanları ekleyip, pembeleşinceye kadar kavurun. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğanlar biraz soğuduktan sonra hellim peyniri rendesi ve karabiberi ekleyip hepsini karıştırın.
  2. Unu yoğurma kabına koyun, içine tuzu ve zeytinyağını ekleyin. Suyu azar azar ilave ederek, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru 2 bezeye bölün ve bezeleri yufka büyüklüğünde oklava yardımıyla açın, birinci yufkayı tezgaha serin.Bir çember yardımıyla pasta tabağı büyüklüğünde kesip, içlerine hazırladığınız harcı paylaştırın. Yarım ay şeklinde kapatıp, kenarlarını bastırın. Hazırlanan börekleri kızdırılmış teflon tavaya alıp, iki tarafını pişirdikten sonra sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Peynirli Tarifler Kahvaltılık Tarifler Hamur İşi Tarifleri Börek Tarifleri

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek