Havuçlu Kabaklı Börek
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Havuçlu Kabaklı Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Havuçlu Kabaklı Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Havuç, kabak ve beyaz peyniri rendeleyip bir kaba alın. İnce kıyılmış dereotu, kırmızı pul biber, tuz ve karabiber ekleyip iyice karıştırın. Yumurtaları geniş bir kasede çırpın. Erittiğiniz tereyağı ve sütü ekleyip karıştırın. Yufkaların bir tanesini ayırıp diğerlerini elinizle minik parçalara bölerek yumurtalı karışıma ekleyin. Yumurtalı karışımı kabaklı harç ile birleştirip tekrar karıştırın. Orta büyüklükteki bir fırın kabını yağlayıp ayırdığınız yufkayı kabın tabanına serip kenarlardan sarkan fazlalıkları da kabın tabanına ekleyin ve yumurtalı karışımı üzerine boşaltın. Üzerini bir spatula ile düzeltip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45-50 dakika pişirin. Ilınınca dilimleyip servis yapın.
Pratik ve hafif kabaklı börek tarifini de notlarınız arasına ekleyin.

Tarif Kategorileri

Börek Tarifleri Kabaklı Tarifler Çay Saati Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Hamur İşi Tarifleri Vejetaryen Yemekleri

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek