Fırında Çiğ Börek
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kırım Tatar mutfağına özgü bir lezzet olan çiğ börek; kıyma, baharat ve soğanın kavrulup yufkaya dizilmesiyle hazırlanır. İsteğe göre fırınlama veya kızartma usulüyle pişirilebilir. Kırım Tatarları arasında, 'çiberek, şırbörek, şuberek' isimleriyle de bilinir. Malzemeler hazırsa, çiğ börek nasıl yapılır sorusu için tarif detaylarına geçebiliriz.

Mutfağınızda farklı kültürlerin böreklerine yer vermek istiyorsanız, Balkan ülkelerinde çok popüler olan nefis boşnak böreği tarifine mutlaka göz atın.

Fırında Çiğ Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Fırında Çiğ Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kıymayı bir kaba alın. Soğanı rendeleyip kıymaya ilave edin. Tuz, karabiber ile tatlandırın. Bir yufkanın tamamını düz bir alana yayıp üzerini fırça yardımıyla yağlayın.
  2. Yufkanın tam ortasına hazırladığınız kıyma harcından yayın. Kenarından tutup diğer yarısının üzerine katlayın ve çok sıkmadan sarın.
  3. Uçlarından tutup içe doğru kıvırın ve yağlanmış fırın tepsisine alın. Aynı işlemi diğer yufkalar için de tekrarlayın.
  4. Hazırladığınız börekleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. Üzerine susam ve çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Ilık servis yapın.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Hamur İşi Tarifleri Fırın Yemekleri Börek Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek