Fıççın (Çerkez Böreği)
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Çerkez böreği olarak bilinen fıççın, nefis dokusu ve ağızları sulandıran kıymalı harcı ile Türk mutfağında da sevilen bir lezzettir. Hemen hemen her öğünde tüketebileceğiniz bu böreğin üzerinde yuvarlak bir alan bırakılır. Malzemeler hazırsa, yemek kültürü yazarı Sevgili Ayfer Yavi'den fıççın tarifi için detaylara geçebiliriz.

Fıççın (Çerkez Böreği) Tarifi İçin

Malzemeler

İçi için:

Üzerine sürmek için:

Fıççın (Çerkez Böreği)

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Maya, şeker ve sütü karıştırıp elenmiş un ve tuzu katın. Tüm yağları ve yumurta beyazını da koyun. 
  2. Suyu az az ilave ederek hamuru 10 dakika yoğurun. İç malzemenin tümünü iyice birbirine yedirin. Hafif cıvık kıvamda olmalı. 
  3. Hamurunuzu ikiye bölün, tepsi boyutunda alt katı açın, iç malzemeyi eşit olarak dağıtın. Üst katı da açarak kıymalı içi tamamen kapatın. 
  4. Kenarlarını kıvırın veya çatalla birleştirin. Hamurun ortasına, içinin pişmesini kolaylaştırmak için 2 cm genişliğinde bir delik açın. 
  5. Yumurta sarısını sürerek 200 derece ısıtılmış fırında, 180 derecede 25 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Börek Tarifleri Yöresel Tarifler Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek