Ebegümeçli Börek
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Ebegümeçli Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç harcı için

Ebegümeçli Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Yaş mayayı hamur yoğurma kabına alın. Ilık suyu ekleyip mayayı eritin. Yumurta, şeker, tuz, ılık süt ve ayçiçek yağını ekleyip karıştırın. Unu azar azar ekleyip hamuru yoğurun. Hamuru 6 eşit bezeye ayırın. Bezelerin üzerine hafifçe un serpip 25 santim çapında açın. Böreğin iç harcı için ebegümeçlerini bol suyla yıkayıp suyunu süzün. Soğanları kıyıp zeytinyağında kavurun. İri parçalar şeklinde koparılmış ebegümeçlerini ekleyip karıştırın. 25 santim çapındaki hamurların üzerine harcı yayın. Karşılıklı kenarların dördünü orta kısımda bezerek birleştirin. Oluşan kulakçıkların ucunu ortada birleştirin. Hamuru ters çevirip tepsiye alın. Tüm malzemeyi bu şekilde hazırlayın. Üzerlerine zeytinyağı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Sıcak veya ılık servis yapın.

Tarif Kategorileri

Vejetaryen Yemekleri Çay Saati Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Börek Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek