Çökelek Böreği
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kahramanmaraş mutfağına ait bir lezzet olan çökelek böreği, hem kahvaltıda, hem de çay saatlerinde sunulan lezzetlerin başında gelir. İç harcında çökelek peyniri kullanılan bu börek, yöre halkı tarafından 'ürtmekli çökelek böreği' olarak da bilinir. Malzemeler hazırsa, çökelek böreği tarifi için detaylara geçebiliriz.

Maraş çöreği ve çullama tarifine göz atmayı unutmayın.

Çökelek Böreği Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için;

Çökelek Böreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İlk olarak taze soğanlar ince ince doğranır.
  2. Zeytinyağı tavaya alınır ve renk alana kadar kavrulurlar. Kalan bütün malzemeler ile karıştırılır.
  3. Hepsi birlikte tavada birleştirilir. 
  4. Hamur yapılır, bütün malzemeler bir araya koyulur ve yoğurulur. Dinlendirilir. 
  5. Dinlenen hamurlar açılır içerisine harç koyulur ve kapatılır. 
  6. Tavada dikkatlice arkalı önlü pişirilir. 
  7. Sıcakken tereyağı sürülerek servis edilir. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

Peynirli Tarifler Yöresel Tarifler Güneydoğu Anadolu Yemekleri Börek Tarifleri

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek