Cevizli Ve Soğanlı Börek
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Cevizli Ve Soğanlı Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç harcı için

Üzeri için

Cevizli Ve Soğanlı Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Soğanları piyazlık doğrayıp kısık ateşte ayçiçeği yağında kavurun. Tuz, karabiber ile tatlandırıp soğumaya bırakın. Ceviz içini iri kırıp soğana ilave edin. Bir yufkayı tezgaha yayın. Süt, ayçiçeği yağı ve yumurtayı çırpıp üzerine sürün. Yufkayı yarım daire olacak şekilde katlayın. Geniş tarafına iç harcın dörtte birini uzunlamasına yayın. Sıkıca sarın. Yağladığınız fırın tepsisine şekil vererek yerleştirin. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın. Üzerine çırpılmış yumurta ve bir çay kaşığı ayçiçeği yağı karışımı sürüp 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Çay Saati Tarifleri Börek Tarifleri

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek