Bulgur Böreği
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Bulgur Böreği Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için

Bulgur Böreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yemeklik doğradığınız soğanı tereyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Soğanlar pembeleşmeye başladığında kıymayı ilave edin. Kıyma suyunu bırakıp çekinceye kadar kavurup ocaktan alın ve soğumaya bırakın. 
  2. Haşlanmış bulgurun üzerine sırasıyla, kıymalı soğanlı harç, bir kasede çırptığınız yumurtalar, galeta unu, un, kabartma tozu, iri kırılmış ceviz, rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını, tuz ve baharatları ilave edin. 
  3. Tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar karıştırın. Harcı yağladığınız 22 cm çapındaki kelepçeli yuvarlak bir kek kalıbına aktarın. Üzerini bir spatula yardımıyla düzeltip önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 35 dakika pişirin. Fırından alıp üzerine kalan rendelenmiş kaşar peynirinden serpin ve peynir eriyene kadar pişirmeye devam edin. Ilındıktan sonra üzerini ince kıyılmış Frenk soğanı ile süsleyin. Dilimleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Börek Tarifleri Bakliyat Tarifleri

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek