Balkabaklı Çıtır Börek
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Cadılar Bayramı'nın sembolü olan bal kabağı, genellikle kabak tatlısı tarifi ile karşımıza çıkar. Hamur işi yemeklere çok yakışan bal kabağı ile nefis bir börek yapmaya hazır mısınız? Gelin, evde bal kabaklı börek nasıl yapılır, hangi malzemeler kullanılır birlikte görelim.

Balkabaklı Çıtır Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Balkabaklı Çıtır Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bal kabaklarını derin bir tencereye alın. Üzerine az miktarda su ilave edip tencerenin kapağını kapatın ve orta ateşte pişirin.
  2. Bal kabaklarını ezip püre haline getirin. Tuz, karabiber ve lor peyniri ilave edip karıştırın. Ayrı bir kapta süt, zeytinyağı ve yumurtaları çırpın.
  3. İki yufkanın arasına sütü karışımdan sürüp üst üste dizin. Altı üçgen elde edecek şekilde kesin. Bal kabaklı harcı üçgenlerin geniş kısımlarına paylaştırın.
  4. Rulo şeklinde sarın. Kalan yufkaları kalan harçla birlikte aynı şekilde hazırlayın. Üzerlerine zeytinyağı sürü susam serpin.
  5. Önceden 200 dereceye ayarlanmış fırında 25 dakika pişirin. Ilık servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Börek Tarifleri Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek