Baklava Yufkasıyla Patatesli Börek
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 24 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Baklava Yufkasıyla Patatesli Börek Tarifi İçin

Malzemeler

İç harcı için:

Üzeri için:

Baklava Yufkasıyla Patatesli Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patatesli harç için patatesleri haşlayıp ezin. Soğanı rendeleyip az sıvı yağ ile kavurun, sonra kenara alın ve içine ezilmiş patatesi, ardından da diğer iç haç malzemelerini ekleyip karıştırın.
  2. Sıvı yağ, erimiş tereyağı ve sütü karıştırın. 1 yufkayı alarak tezgaha serin, üzerine yağlı karışımdan fırça yardımı ile sürün. Diğer yufkayı da üzerine yerleştirin, yeniden yağlı karışımdan sürün. Bu işlemi 4 yufka olacak şekilde tekrarlayın.
  3. Dördüncü yufkanın üzerine de yağlı karışımdan sürerek yufkayı ortadan yanlamasına ikiye bölün ve uç kısımlarına patatesli harç koyarak rulo şeklinde sarın. Bıçak yardımı ile parmak büyüklüğünde parçalar keserek tepsiye yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürerek susam ve çörek otu serpiştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, üzerleri kızarana kadara pişirin. Fırından aldığınız börekleri ılık servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Çay Saati Tarifleri Patatesli Tarifler Vejetaryen Yemekleri Kahvaltılık Tarifler Börek Tarifleri Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek