Ayvanet
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 12 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Ayvanet Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Kızartmak için

Sos için

Ayvanet

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'in börek tarifleri listesinden iyi bir seçim.

Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Kuru maya ve şekeri ilave edip karıştırın. Ortasını havuz gibi açın. Sıvıyağ, süt, yumurta, su ve tuzu ekleyip yoğurun. Üzerini nemli bezle örtüp ılık bir ortamda iki misli kabarıncaya kadar bekletin.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Sıvıyağı tavada kızdırıp hamurları kızartın. Servis tabağına alıp üzerlerine sarımsaklı yoğurdu dökün.

Tereyağını tavada eritip pulbiberi kızdırın. Yoğurdun üzerine gezdirip sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Hamur İşi Tarifleri Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Kızartma Tarifleri Doğu Anadolu Yemekleri Börek Tarifleri Yöresel Tarifler Yoğurtlu Tarifler

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek