Ayçekirdekli Çiçek Börek
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Ayçekirdekli Çiçek Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç harcı için

Üzeri için

Ayçekirdekli Çiçek Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Yaş mayayı hamur yoğurma kabına alın. Ilık suyu ekleyip mayayı eritin. Yumurta, şeker, tuz, ılık süt ve ayçiçek yağını ekleyip karıştırın. Unu azar azar ilave edip hamuru yoğurun. Hamuru 2 eşit bezeye ayırın. Bezelerin birini 45 santim diğerini ise 50 santim çapında açın. Böreğin iç harcı için pazıların saplarını kesip yapraklarını bol suyla yıkayın ve suyunu süzün. Soğanları kıyıp zeytinyağında kavurun. İri parçalar şeklinde kesilmiş pazıyı ekleyip karıştırın. 45 santim çapındaki hamuru fırın tepsisi büyüklüğünde bir yağlı kağıdın üzerine alın. Harcın yarısını hamurun tam ortasına tepeleme koyun. Kalan harcı ise ortadaki harcın çevresine bir çember şeklinde yayın. Diğer büyük olan hamuru harcın üzerine yerleştirin. Ortadaki harcın üzerine gelecek şekilde bir kase kapatıp bastırın. Şekil aldıktan sonra kaseyi kaldırın. Yufkaların uçlarını yapıştırın. Keskin bir bıçakla çember şeklindeki harcın bulunduğu kısmı iki parmak kalınlığında olacak şekilde dilimleyin. Dilimleri kopmayacak şekilde yan yatırıp kesik kısımların alta ve üste gelmesini sağlayın. Üzerine zeytinyağı sürüp orta kısma ayçekirdeği içi serpin. Böreği yağlı kağıtla birlikte fırın tepsisine alın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Sıcak veya ılık servis yapın.

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri Börek Tarifleri Kuruyemişli Tarifler Kahvaltılık Tarifler Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek