Tajine Zitoune
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Cezayir mutfağında geleneksel yahni olarak bilinen bu yemek, adını içinde pişirildiği toprak çömlekten almıştır. Tajine adı verilen bu çömlekte, tavuk, soğan, yeşil zeytin gibi farklı malzemeler bir araya getirilir. Pişirme işleminden sonra, kapağıyla birlikte servis edilir. Malzemeler hazırsa, tajine zitoune tarifi için detaylara geçebiliriz.

Daha fazlası için Cezayir yemeklerine göz atın.

Tajine Zitoune Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için:

Tajine Zitoune

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle tavuk butlarını veya göğüslerini yıkayın ve fazla suyunu süzdürün.
  2. Tencerede zeytinyağını ısıtın ve soğanı ekleyerek kavurun.
  3. Ardından sarımsağı ilave edin ve kavurmaya devam edin.
  4. Tavukları tencereye ilave edin ve güzelce pişene kadar soteleyin.
  5. Üzerine kimyon, zerdeçal, toz kırmızı biber, karabiber ve tuzu ekleyin.
  6. Daha sonra yeşil zeytinleri ilave edin ve karıştırın.
  7. Tavuk suyunu tencereye ekledikten sonra kapağını kapatın ve kısık ateşte 30-40 dakika pişirin. 
  8. Pişen tajini maydanozla süsleyerek servis edin. Afiyet olsun.
  Püf Noktası
  • Tavuk suyu yerine içme suyu da kullanabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

MasterChef Tarifleri Tavuk Yemekleri

Benzer Tarifler

Kremalı Tavuk Sote
Tavuk Güveç
Air Fryer'da Tavuk Baget
Huraideu Chicken
Kırmızı Elmalı Köri
Hatay Chicken Burrito