Soslu Kanat Izgara
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Soslu Kanat Izgara Tarifi İçin

Malzemeler

Sos için:

Soslu Kanat Izgara

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Sosu hazırlamak için soğanı soyup piyazlık doğrayın. Büyük bir kabın içine tavuk kanatları alıp üzerine soğan, salça, sıvıyağ, yoğurt, limon suyu ve baharatı ilave edin.
  2. Elinizle ovarak etleri karışıma bulayın. Üzerini streçleyin ve buzdolabında 2 saat dinlendirin.
  3. Mangalı yakın. Tavuk kanatları karışımın içinden alıp ızgaraya dizin.
  4. Küllenmiş mangal ateşi üzerine yerleştirdiğiniz kanatların iki tarafını da kızarana kadar pişirin. Üzerine susam serpiştirip servis edin. Afiyet olsun.
  Püf Noktası
  • Dilerseniz, marine sosun içerisine bir yemek kaşığı ketçap ve bir tatlı kaşığı bal ilave edebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Tavuk Yemekleri Öğle Yemeği MasterChef Tarifleri Akşam Yemeği Sos Tarifleri

Benzer Tarifler

Fırında Tavuk Ciğer Tarifi
Fırın Poşetinde Tavuk Tarifi
Beşamelli Sebzeli Tavuk Tarifi
Soslu Tavuk Külbastı Tarifi
Teriyaki Soslu Tavuk Dürüm
Ballı Tavuk Pirzola Tarifi