Patates Püresi Yatağında Ördek
Elif Güryel Türk, İtalyan ve Hint mutfağını çok severim
29 Tarif       5 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 2 saat
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Lezzet dolu bir ziyafet için patates püresi yatağında ördeği deneyin.

Patates Püresi Yatağında Ördek Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için:

Patates Püresi Yatağında Ördek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tavayı yüksek ateşte ısıtın. Ördek etlerini, derili kısımları alta gelecek şekilde tavaya yerleştirin. Etlerin her iki tarafını da çevirerek, derilerindeki yağı eritip hafifçe kızartın.
  2. Yağı eriyen ördek etlerini tavadan alıp fazla yağı süzdürün. Ardından ördekleri ayrı bir tencereye alın ve üzerlerini örtecek kadar su ekleyin.
  3. Tencereye tuz, karabiber, defne yaprağı ve sarımsakları da ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte yaklaşık 1.5-2 saat, etler iyice yumuşayana kadar pişirin.
  4. Pişen ördek etlerini tencereden çıkarıp bir fırın kabına yerleştirin. Etlerin kurumaması için fırın kabına 2-3 kaşık haşlama suyundan ekleyin.
  5. Önceden 200 derecede ısıttığınız fırında, ördeklerin üzeri kızarana kadar pişirin.
  6. Aynı haşlama suyuna doğranmış patatesleri ekleyin. Patateslere tuz, karabiber ve ördekten eriyen yağı da ilave edin. Patatesler yumuşayana kadar pişirin, sonra bir çatal veya mikserle püre haline getirin.
  7. Fırından çıkan ördek etlerini ve patates püresini servis tabağına alın. Üzerine taze kekik serpiştirerek patates püresi yatağında ördek etinizi sıcak servis edin.

Tarif Kategorileri

Özel Günler Patatesli Tarifler Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Fırında Tavuk Ciğer Tarifi
Fırın Poşetinde Tavuk Tarifi
Beşamelli Sebzeli Tavuk Tarifi
Soslu Tavuk Külbastı Tarifi
Teriyaki Soslu Tavuk Dürüm
Ballı Tavuk Pirzola Tarifi