Fırında Bol Sebzeli Tavuk Güveç
Fırında bol sebzeli tavuk güveç
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 55 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Fırında Bol Sebzeli Tavuk Güveç Tarifi İçin

Malzemeler

Fırında Bol Sebzeli Tavuk Güveç

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tavuk etini ceviz büyüklüğünde doğrayın. Patatesleri kabuğuyla birlikte dörde kesin. Havuçları boyuna dörde kesin. Mantarları dilimleyin.
  2. Limonu ve portakalı kabuğuyla birlikte dilimleyin. Sarımsakların kabuğunu soyun. Kestanelerin de kabuğunu soyun.
  3. Tereyağı ve dereotu dışındaki tüm malzemeyi büyük bir kapta harmanlayın.
  4. Isıya dayanıklı fırın kabına veya toprak kaba aktarın. Kabın üzerini kapatın. 200 dereceye ayarlı fırında, 45-50 dakika pişirin.
  5. Üzerindeki kapağı alın, tereyağı parçalarını serpin. Tekrar sıcak fırına verin, 10 dakika sonra fırından alın. En son kıyılmış dereotu ekleyerek tatlandırın.

Tarif Kategorileri

Fırın Yemekleri Sebze Tarifleri Tavuk Yemekleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Teriyaki Soslu Tavuk Kanat
Nar Soslu Tavuk Kanat Tarifi
Tavuk Kavurma
Air fryer'da Fajita
Sarımsaklı Ballı Çıtır Tavuk
Tavuklu Mantarlı Güveç