Ev Yapımı Tavuk Suyu
Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Ev Yapımı Tavuk Suyu Tarifi İçin

Malzemeler

Ev Yapımı Tavuk Suyu

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yıkayıp süzdüğünüz tavuk göğüs etlerini geniş bir tencereye alın.
  2. Üzerine ince doğranmış sebzeler, baharatlar, tuz ve suyu ekleyin.
  3. Tencerenin kapağını kapatmadan 50 dakika kısık ateşte pişirin.
  4. Tavuk etlerini ayrı bir yere aldıktan sonra tavuk suyunu süzgeç yardımıyla süzüp hava almayan cam bir kavanoza aktarın.
  5. Ilındıktan sonra buzdolabında 2-3 gün, derin dondurucuda ise 6 ay saklayabilirsiniz.
  6. Hazırladığınız tavuk suyuyla kış çorbalarınız daha da lezzetli olacak.

Tavuk Suyu Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Tavuk suyu hazırlarken mutlaka soğuk su kullanmaya dikkat edin. Tavuk etlerinizin üzerine asla sıcak ya da kaynamış su eklemeyin.
  2. Tavuk etinin farklı bölümlerini kullanarak hazırlayabileceğiniz gibi sadece tavuk kemikleriyle de suyunuzu hazırlayabilirsiniz.
  3. Tavuk suyunuzun yağlı olmasını tercih ediyorsanız, kullanacağınız tavuk etini derisiyle birlikte pişirmelisiniz. Tamamen yağsız bir tavuk suyu içinse, tavuk etini derisi olmayacak şekilde kullanmalısınız.
  4. Buzdolabının alt bölmelerinde tavuk suyunu 2-3 günden fazla bekletmemeye dikkat edin. Daha uzun süre kullanmak istiyorsanız, tavuk suyunu buz kalıplarında dondurarak derin dondurucuda 6 ay bozulmadan saklayabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Tavuk Yemekleri Diyet Yemekleri Et Tarifleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Kremalı Tavuk Sote
Tavuk Güveç
Air Fryer'da Tavuk Baget
Huraideu Chicken
Kırmızı Elmalı Köri
Tajine Zitoune