Beşamel Soslu Tavuk Kebabı
Elif Güryel Türk, İtalyan ve Hint mutfağını çok severim
16 Tarif       5 Takipçi
Beşamel soslu tavuk kebabı
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Yumuşacık tavuk, nefis beşamel sos ve eriyen kaşarın enfes buluşması!

Beşamel Soslu Tavuk Kebabı Tarifi İçin

Malzemeler

Beşamel sos için:

Üzeri için:

Beşamel Soslu Tavuk Kebabı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bir tencerede zeytinyağını ısıtın. Yemeklik doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
  2. Kuşbaşı doğradığınız tavuk göğüs etlerini ekleyin ve renk alana kadar kavurun. Ardından küçük doğranmış kırmızı biberi, domates püresini ve salçayı ekleyin. Tüm malzemeleri ara ara karıştırarak 3-4 dakika pişirin. Sonra garnitürü ve baharatları ekleyin. Sıcak suyu ilave edin, tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte 5 dakika pişmeye bırakın.
  3. Beşamel sos için ayrı bir tencerede tereyağını eritin. Unu ekleyin ve kokusu çıkana kadar hafifçe kavurun. Sütü yavaş yavaş ekleyerek karıştırın, topaklanmaması için sürekli karıştırmaya devam edin. Sos koyulaşınca tuz ve karabiberi ekleyin, karıştırıp ocaktan alın.
  4. Hazırladığınız tavuklu harcı bir fırın kabına alın ve üzerine beşamel sosu eşit şekilde dökün.
  5. Son olarak, rendelenmiş kaşar peynirini beşamel sosun üzerine serpiştirin. Fırını 190 dereceye ısıtın ve üzeri kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Fırından çıkan beşamel soslu tavuk kebabını sıcak servis edin.

Tarif Kategorileri

Özel Günler Akşam Yemeği Tavuk Yemekleri

Benzer Tarifler

Teriyaki Soslu Tavuk Kanat
Nar Soslu Tavuk Kanat Tarifi
Tavuk Kavurma
Air fryer'da Fajita
Sarımsaklı Ballı Çıtır Tavuk
Tavuklu Mantarlı Güveç