Zeytinli Tavuk İncik
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Zeytinli Tavuk İncik Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

9 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı kekik 1 çay kaşığı nane 1 çay kaşığı pulbiber 1 çay kaşığı biberiye 1 tutam tuz

Zeytinli Tavuk İncik

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

 Marinatı hazırlamak için; sarımsakları ezin. Derin bir kapta yoğurt, zeytinyağı, sarımsak, kekik, nane, pulbiber ve biberiyeyi karıştırın. Tavuk incikleri ekleyip 1 saat marine edin.
Arpacık soğanları soyun. Margarini tencerede eritip soğanları kavurun. Tavuk incikleri marinatın içinden süzerek alıp kavrulmakta olan soğanlara ekleyin. Etlerin rengi değişmeye başlayınca kapari ve zeytinleri ekleyin. Tuz ve karabiber ilave edip karıştırın. Sıcak suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı