Vişne Soslu Portakallı Ördek
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Vişne Soslu Portakallı Ördek Tarifi İçin

Malzemeler

Vişne Soslu Portakallı Ördek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Etleri teflon tavaya alın. Yağsız olarak kısık ateşte altın sarısı renk alıncaya kadar iki taraflı kızartın. Etleri tavadan alıp üzerine 1 tutam tuz serperek fırın kalıbına yerleştirin.
  2. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 10-15 dakika pişirin. Portakalları soyup dilimleyin. Beyaz kabuklarını ve zarlarını temizleyin.
  3. Sosu hazırlamak için vişneleri yıkayıp çekirdeklerini çıkarın. Bal, şeker, şarap ve vişne tanelerini bir sos tavasına alıp hafif koyulaşana kadar pişirin.
  4. Etleri servis tabaklarına alıp üzerine hazırladığınız sosu sıcak olarak gezdirin. Portakal dilimlerini ekleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Et Tarifleri Fırın Yemekleri

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı