Trüflü Beğendili Dana Lokum
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Şef Serdal Koç’dan nefis pancar püresi ve şahane lezzetiyle trüflü beğendili dana lokum tarifi.

Daha fazla bilgi için 'Trüf mantarı nasıl yenir?' yazımıza göz atın.

Trüflü Beğendili Dana Lokum Tarifi İçin

Malzemeler

Beğendi için

Pancar püresi için

Trüflü Beğendili Dana Lokum

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bonfile parçalarını bir kaba alarak zeytinyağını ekleyin 1 saate süreyle dinlenmeye bırakın.
  2. Pancar püresi için haşlanmış pancarı rondoda çekin. Daha sonra zeytinyağı ile baharatları ilave ederek karıştırın.
  3. Beğendi için patlıcanları közleyin. Tereyağını eritin ve unu ilave ederek kavurun. Yavaş yavaş sütü de ekleyerek kavurun. 
  4. 5 dakika kadar hızlı bir şekilde çırparak pişirmeye devam edin. Tuz, karabiber ve trüf yağını ilave edin ve kaynadıktan sonra ocaktan alarak içine közlenmiş patlıcanı ekleyerek karıştırın.
  5. Tavayı iyice ısıtın ve bonfile parçalarını arkalı önlü pişirin.
  6. Domatesleri de közleyin.
  7. Servis tabağına önce pancar püresini yayın ve üzerine bonfile parçaları ile beğendiyi ilave edin. Son olarak közlenmiş domatesler ile süsleyerek sıcak servis edin.

Tarif Kategorileri

Yöresel Tarifler Mantarlı Tarifler Kırmızı Et Yemekleri Akdeniz Mutfağı Yemekleri Ana Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı