Tarhanalı Tirit
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Şef Deniz Orhun'dan kolay ve lezzetli tirit tarifi ile karşınızdayız. Malzemeler hazırsa, yemeye doyamayacağınız tarhanalı tirit tarifine geçebiliriz.

Tirit yemeğine göz atmayı unutmayın.

Tarhanalı Tirit Tarifi İçin

Malzemeler

Tarhanalı Tirit

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kıymayı ısınmış bir tavaya alarak yağ koymadan pişirmeye başlayın ve tuz, karabiber ile taze kekiği ekledikten sonra suyunu çektirin. 
  2. Haşlanmış aşurelik buğday ve soğanı ekleyin ve sıvı yağ ilave ederek kavurun.
  3. Domatesi mutfak robotundan geçirin ve bir kaba alın. Sirke, şeker ve salçayı ekleyerek karıştırın ve tavaya ilave ederek pişirin. 
  4. Pişen karışımı ocaktan alın, et suyu ve fasulyeyi de ekledikten sonra karıştırın.
  5. Tarhana cipslerini yayvan bir fırın kabına alın ve üzerine yumuşaması için az miktarda et suyu ilave edin.
  6. Tavadaki karışımı tarhana cipsinin üzerine aktarın ve kaşar peynirini serptikten sonra önceden ısıtılmış 180 derecedeki fanlı fırında, üzeri kızarıp kaşar peyniri eriyene kadar bekletin. Sıcak servis edin.

Tarif Kategorileri

Et Tarifleri Kırmızı Et Yemekleri Ana Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı