Tantunili Bal Kabaklı Beğendi
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 1 saat 5 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Mevsiminde Yemek Ekim yarışması lezzetlerinden Seda Arcan'dan tantunili bal kabaklı beğendi tarifi.

Seden Arcan 
@eatbetter_by_sedenarcan

Seden’in notu
3 sene önce Culinary Nutrition Academy ile başlayan sağlıklı beslenme yolculuğumda hedefim hep sağlıkla lezzeti buluşturmak oldu. Balkabağı C vitamini, yüksek oranda karoten içermesi sebebiyle vücudun savunma sistemini destekler. Aynı zamanda kalsiyum, magnezyum, potasyum, B1, B3, B6 gibi birçok vitamini de içerir. Türk mutfağında da önemli bir yeri olan beğendiyi, çok farklı bir formda balkabağı gibi sağlıklı bir içerikle, glutensiz ve çok lezzetli bir versiyonda hazırlamak istedim. Umarım siz de beğenirsiniz.

Aydanca Not
Son zamanlarda gördüğüm en iyi yeni reçete. DNA’mızın çok iyi bildiği bir yemeği en sıra dışı ama iyi bir kombinasyonla birleştirmiş, gerçekten kutluyorum.

Daha fazlası için bal kabaklı tarifler sayfasına göz atın.

Tantunili Bal Kabaklı Beğendi Tarifi İçin

Malzemeler

Tantunili tas kebabı için

Tantunili Bal Kabaklı Beğendi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Eti sıcak tencerede hafifçe çevirdikten sonra altını kısarak suyunu salıp çektirin.
  2. Taze soğan, sarımsak ve yağları ekleyerek hafifçe karıştırın ve salça, domates, baharatlar ile suyu ekleyip orta ateşte pişirin. En son dereotunu da katın. Gerekirse az su ilave edebilirsiniz. 
  3. Bal kabağını ikiye bölün ve üzerini fırın kağıdı ile kaplayarak önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında ilk olarak 45 dakika, devamında da fırın kağıdını alarak üstü açık bir şekilde 15-20 dakika daha pişirin ve içi yumuşak olduğunda çıkarın. (Dikkat edin yanmasın)
  4. Hala sıcakken bal kabağının içini kaşıkla oyarak bir kaba boşaltın ve hemen 1 yemek kaşığı sade yağı içine yedirin.
  5. 1 tatlı patatesi ister fırında ister suda ya da buharda pişirin. Kabuğunu çıkarıp çatalla ezip bal kabağına ekleyip karıştırın. 
  6. Beğendi için 2 çay kaşığı sade yağı tencerede eritin. İçine pırasa ve glutensiz yulaf ununu ekleyip rengi dönene kadar kısık ateşte pişirin. Dikkat edin yanmasın.
  7. Daha sonra içine bal kabağı & tatlı patates karışımını katıp iyice tüm malzemeleri birbirlerine yedirin. İçine rendelenmiş kaşar peynirini de ilave ettikten sonra altını kapatın.
  8. Hemen sonra badem sütünü, muskatı, tuz ve toz karabiberi de ekleyip karıştırın. 2 dakika dinlendirdikten sonra servis edin.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Davet Yemekleri Farklı Sebze Yemekleri Özel Günler Kırmızı Et Yemekleri

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı