Sebzeli Kuzu Güveç
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Sebzeli Kuzu Güveç Tarifi İçin

Malzemeler

Sebzeli Kuzu Güveç

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Sarımsakları temizleyin. Güvecin içini 1 diş sarımsakla ovup 1-2 kaşık sıvıyağla yağlayın. Sebzeleri temizleyip yıkayın.
  2. Fasulyeleri ikiye kesin. Patates, domates ve biberleri doğrayın. Soğanları temizleyin. 
  3. Eti kekikle harmanlayıp güvece alın. Sırasıyla soğan, fasulye, biber, patates ve domatesleri ekleyin.
  4. Tuz, karabiber, su ve kalan yağı ilave edip güvecin üzerini alüminyum folyo ile kapatın. 160 dereceye ayarlı fırında 1 saat pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Dilerseniz, klasik kuzu güveç tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı