Rezeneli Ve Hurmalı Kuzu Tagine
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Rezeneli Ve Hurmalı Kuzu Tagine Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için

Firik pilavı için

Rezeneli Ve Hurmalı Kuzu Tagine

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Lezzetini yanında firik pilavı ile tamamlayacağınız rezeneli ve hurmalı kuzu tagine tarifi...

  1. Yemeklik doğradığınız soğan, ince kıydığınız rezene ve sarımsağı zeytinyağında soteleyin. Soğanlar pembeleşmeye başladığında etleri ilave edip renkleri dönünceye kadar sotelemeye devam edin. Çekirdeklerini çıkarıp ikiye böldüğünüz hurmaları ekleyin, tuz ve baharatlarla tatlandırın. 1 su bardağı kadar suyu ilave edip kısık ateşte yaklaşık 1 saat pişirin. Et suyunu çekince kalan suyu ilave edip 1 saat daha pişirin ve ocaktan alın.
  2. Firik pilavı için arpacık soğanları tereyağında hafif soteleyin. Firik bulgurunu ilave edip 5-6 dakika kavurun. Haşlanmış nohut ve et suyunu ilave edip tuz ve baharatlarla tatlandırın. 20 dakika pişirip ocaktan alın. 20 dakika dinlendirin. 
  3. Hurmalı ve rezeneli kuzu tagine’i bir servis tabağına alın. Üzerini taze kişniş ile süsleyin. Yanında firik pilavı ile sıcak servis yapın.

Semizotlu ve kuru erikli kuzu eti tarifi için tıklayın

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler Akşam Yemeği Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı