Afyon Kebabı (Ramazan Kebabı)
Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Her yıl Ramazan ayının vazgeçilmez lezzetlerinden biri de Afyon Kebabı’dır… Genellikle Ramazan ayında iftar yemeğinde yenildiği için 'Ramazan Kebabı' adını almıştır. Kebabı hazırlarken dana eti ve kebaplık pide kullanılır. Hazırlaması 30, pişirmesi ise yaklaşık 50 dakika olan ramazan pidesi, hemen hemen her yörede aynı şekilde hazırlanır. Listedeki malzemeleri hazır ettiyseniz, Afyon usulü ramazan kebabı ya da diğer adıyla 'afyon kebabı' yapımı için kolları sıvayalım ve tarif detaylarına geçelim.

Alternatif tarif önerisi: Bodrum yöresi ile özdeşleşen çökertme kebabı veya ev yapımı beyti kebabı tariflerine göz atabilirsiniz. Daha fazlası için kebap tariflerine göz atın.

Afyon Kebabı (Ramazan Kebabı) Tarifi İçin

Malzemeler

Afyon Kebabı (Ramazan Kebabı)

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  Servis Önerisi
  • Ramazan kebabının lezzetini arttırmak için, üzerine salçalı sos hazırlayabilirsiniz. 
  • Salçalı sos için, 2 yemek kaşığı sıvıyağı tavaya alın ve içerisine bir yemek kaşığı domates salçası ekleyin. 
  • Salçayı kavurduktan sonra, 1.5 su bardağı su ve 1 çay kaşığı tuzu ekleyerek kaynayana kadar pişirin. 
  • Hazırladığınız sosu, etleri servis edeceğiniz zaman ekleyebilirsiniz.
  • Afyon kebabını, söğüş salata ile birlikte servis edebilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Ete ek olarak, közlenmiş biber ve patlıcan da ilave edebilirsiniz.
  • Pideleri et suyuna batırmadan önce, fırında 2 dakika ısıtmanız daha çıtır olmalarını sağlayacaktır.
  • Eti fırında pişirdikten sonra, bir kepçe et suyunu tekrardan et ve pidelerin üzerinde gezdirin.
  • Artan et suyunu, çorba tariflerinde kullanmak için cam kavanozlarda saklayabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Video Tarifler Et Tarifleri Kırmızı Et Yemekleri Öğle Yemeği Bayram Yemekleri Yöresel Tarifler MasterChef Tarifleri Kebap Tarifleri

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı