Portakallı Kuzu Tandır
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 2 saat 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Portakallı Kuzu Tandır Tarifi İçin

Malzemeler

Portakallı Kuzu Tandır

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Lokum gibi portakallı kuzu tandır hazırlamak çok kolay. Malzemeleriniz hazırsa portakallı kuzu tandır yemeğini pişirmeye başlayalım.

  1. Kuzu budunu fırın tepsisinin ortasına yerleştirin. Etrafına gelişigüzel doğradığınız sebzeleri ve dilimlenmiş portakalı serpin. 140 dereceye ayarlı fırında, yaklaşık 2.5 saat, etler kemikten ayrılana dek pişirin. Et pişince kemiğinden ayırın.
  2. Sosu için kemikleri ve tepsideki sebzeleri tencereye alın. 2 bardak içme suyu ekleyip, kaynatın. Birkaç yemek kaşığı soğuk su ile inceltilmiş nişastayı ekleyin. Koyu kıvam alana dek kaynatmaya devam edin.
  3. Etleri ince ince dilimleyip 4 porsiyon haline getirin. Sosunu dökün, arpa şehriyeli pilavla birlikte servis yapın.

Kuzu etinin içi pembe kalmalıdır. Kuzunun yağı 38 derecede donduğundan, tadın bozulmaması için, yemeğin daima çok sıcak ve önceden ısıtılmış tabaklarda servis yapılması önemlidir.

Nefis kuzu tandır tarifi için tıklayın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Diğer Tarifler Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı