Porçini Mantarlı Biftek
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Lif kaynağı olarak bilinen mantar, ülkemizde sık sık tüketilir. İçeriğinde bulunan protein ve vitaminler sayesinde kemik gelişimini destekleyen bir besindir. Hazırsanız, porçini mantarlı biftek nasıl yapılır sorusuna cevap bulmak için tarife başlayabiliriz.

Porçini Mantarlı Biftek Tarifi İçin

Malzemeler

Porçini Mantarlı Biftek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Biftekleri jülyen doğrayın. Kırmızıbiberi ve sivri biberi de jülyen doğrayın. Kurutulmuş mantarları sıcak suda bekletip yumuşamalarını sağlayın. Kağıt havlu üzerine alıp suyunu süzdürün.
  2. Bir tavada ayçiçeği yağı ve tereyağını eritin. Küçük doğradığınız soğan ve sarımsağı ekleyip soteleyin.
  3. Biftekleri ekleyip orta ateşte soteleyin. Etler suyunu salıp çekinceye kadar pişirmeye devam edin.
  4. Su miktarı az gelirse çok az sıcak su ilavesi yapabilirsiniz. Daha sonra biberleri ekleyin.
  5. Biberler yumuşayınca mantarları ilave edin. Tuz, baharatlar ve maydanozu ekleyip karıştırın. Ocaktan alıp sıcak servis yapın.

Porçini mantarı yerine istiridye veya kültür mantarı da kullanabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Et Tarifleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı