Peynir Soslu Kıyma Rosto
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Peynir Soslu Kıyma Rosto Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Sos için:

Süslemek için:

1 çorba kaşığı kıyılmış dereotu

Peynir Soslu Kıyma Rosto

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Soğanları soyup küçük küçük doğrayın. Taze sarımsakları temizleyip ince ince doğrayın. Maydanozu kıyın. Ekmek dilimlerini sütte ıslatıp elinizde sıkarak süzün. Limonun kabuğunu rendeleyin. 

Kıymayı derin bir kaba alın. Ekmek içi, yumurta, kaşar peyniri, rendelenmiş limon kabuğu, soğan, sarımsak, maydanoz, tuz ve baharatları ilave edip yoğurun. Elinizle toparlayıp rosto haline getirin. 

Rulo köfteyi unlayıp kızgın yağda çevirerek kızartın. Fırın kalıbına yağlı kağıt serip köfteyi yerleştirin. Üzerini alüminyum folyo ile kaplayıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. 

Süt kremasına peynir ve nişasta ilave edin. Kısık ateşte peynir eriyinceye kadar karıştırarak pişirin. Köfteyi büyük servis tabağına alın, dilimleyip sosu üzerine gezdirin. Dereotu ile süsleyin.

Afiyet olsun.

Dilerseniz, klasik rosto tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı