Nohutlu Paça
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Nohutlu Paça Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Terbiyesi için

Sos için

Süslemek için

Nohutlu Paça

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Paçaları temizleyin. Kemiklerini 2 cm kazıyıp kesin. Ocağın üzerinde tütsüleyip iyice yıkayın. Soğan ve sarımsakları soyun.
  2. Paçaları tencereye alın. Soğan ve sarımsakları bütün olarak ilave edin. Margarin ve limon suyunu ekleyip üzerini 4 parmak geçecek kadar su ekleyin.
  3. Orta ateşte kaynatın. Üzerinde oluşan köpükleri kevgirle alıp paçalar yumuşayana kadar pişirin.
  4. Nohudu ilave edin. Bir taşım kaynattıktan sonra tencereyi ocaktan alın.
  5. Yumurta sarısı ve unu bir kaba alıp çırpın. Paçanın üzerine döküp karıştırın.
  6. Sarımsakları soyup ezin. Sarımsak ve sirkeyi bir kaba alıp karıştırın. Paçayı servis tabaklarına paylaştırın.
  7. Üzerini kırmızı tane biberler ve nane yapraklarıyla süsleyin. Sirkeli sosla servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Bakliyat Tarifleri Et Tarifleri

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı