Martedella
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Daha çok Hıristiyan topluluğunun özel günlerinde ve bayramlarda yaptıkları martedella, bazen yemek olarak bazen de aperatif olarak tüketilir. Jale Balcı'dan özel günleriniz için nefis martedella tarifinin detaylarına geçebiliriz.

Martedella Tarifi İçin

Malzemeler

Sosu için

Kızartmak için

Martedella

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Geniş bir kaba eti ve galeta ununu alın. Azar azar su katarak yoğurun. Yoğurma işlemi sırasında sarımsak, tuz ve köfte baharatını ekleyin. İyice yoğurun ve 5 dakika süreyle dinlenmeye bırakın. 
  2. Hazırladığınız köfteyi beşe bölün. Böldüğünüz her bir parçayı avcunuzun içinde açın. Açtığınız parçanın ortasına ceviz koyun ve sıkıca kapatarak rulo yapın. Ruloları bir fırçayla hafifçe yağlayın.
  3. Bir kasede salçayı sıcak suyla açın.
  4. Bir tavada yağı kızdırın ve ruloları kızgın yağda az kızarttıktan sonra yağı dökün ve tencereye sirkeyi ekledikten sonra yüksek ateşte 2 dakika kadar pişirin ve salçalı suyu da tencereye ilave edin. (Salçalı su köftelerin üzerini tam kapatmalı.) Yaklaşık 20-30 dakika kadar pişirin ve ruloları tencereden servis tabağına alarak dilimleyin. Üzerine suyundan ekleyerek servis edin.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Özel Günler Kırmızı Et Yemekleri

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı