Marineli Dana Kaburga
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

En lezzetli et çeşitleri arasında yer alan dana eti, dünyada en çok tüketilen en çeşitleri arasında yer alır. Özellikle Avrupa, Avustralya ve Amerika'da çok rağbet gören bir besindir. Protein, potasyum, demir ve çinko bakımından zengin olan dana eti, kemik ve kas gelişimini destekler. Et yemekleri genellikle sosla birlikte sunulsa da, dana eti pişirilmeden önce marine edilir. Malzemeleriniz hazırsa; hem besleyici, hem de lezzetli marineli dana kaburga tarifine geçebiliriz.

Dana etiyle hazırlayabileceğiniz farklı tarifler arıyorsanız, nefis marinatlı dana pirzola ve rosto tarifini notlarınız arasına ekleyin.

Marineli Dana Kaburga Tarifi İçin

Malzemeler

Marine etmek için:

Marineli Dana Kaburga

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kaburgayı marine malzemeleri ile birlikte 1 gün süreyle buzdolabında bekletin. Marine ettiğiniz dana kaburgayı 24 saat boyunca fırının buhar ayarında pişirin. Pişirme süresinin sonunda fırından çıkartarak 5-10 dakika dinlendirin.
  2. Ardından az yağlı bir tavada bir tutam kekik ve biberiye ile etinizi mühürleyin. Küçük patatesleri kekik, biberiye ve doğranmış sarımsaklarla birlikte bir fırın torbasına alın ve 1 saat boyunca 170 derecelik fırında pişirin.   
  3. Servis tabağına aldığınız dana kaburgayı patateslerle birlikte süsleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Et Tarifleri Fırın Yemekleri

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı