- Öncelikle limon aromalı marinatı hazırlayın. Tüm malzemeleri derin bir kapta iyice karıştırın ve pirzola etleri bu karışıma ekleyin, 1-2 saat bekletin.
- Etleri mangalda pişirin. Domatesleri yıkayıp kuruladıktan sonra mangalda 1-2 dakika pişirin.
- Etleri servis tabaklarına alıp üzerine biberiye serpiştirin. Akdeniz yeşillikleri ve domates ile süsleyip sıcak servis yapın.
- Limon sosu yerine tartar sos tarifini de deneyebilirsiniz.
Marinatlı Dana Pirzolanın Püf Noktaları Nelerdir?
- Hazırladığınız sosu, pirzolanın her yerine yayılacak şekilde dağıtın.
- Marine işleminin ardından dana etini en az 2 saat boyunca dolapta bekletin.
- Dana pirzolayı mangalda pişirirken metal çatal kullanmamaya özen gösterin.
- Pişirme işlemi için mangal yerine çelik tava da kullanabilirsiniz.
- Etin yağlı olmasını önlemek için, pişirirken üzerine bastırmayın.
1 Porsiyon Marinatlı Dana Pirzola Kaç Kalori?
- Marinatlı dana pirzolanın bir porsiyonu, yaklaşık 270 kaloridir. Mangalda pi��irildiği için yağ değeri daha düşüktür.
Protein ve demir içeriği yüksek olan et yemekleri sizin de zevkinize hitap ediyorsanız, az yağlı kuzu kaburga tarifine göz atın.