Kuzu Şaşlık
Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kuzu Şaşlık Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Pilav için

Raita sos için

Kuzu Şaşlık

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Özel günlerimize uygun yemek tarifleri arasında üst sıralarda bulunan yemeğimize başlayalım. Temizlemiş kuzu sırtını küçük yaprak şeklinde doğrayın.
  2. Soğanları halka şeklinde doğrayın. Etleri bir kapta tuz, karabiber ve kekikle karıştırın. Tüm malzemeyi şiş aparatlarına bir et bir soğan şeklinde yerleştirip ızgarada iyice kızarıncaya kadar pişirin.
  3. Pilav için, bir tencerede tereyağını eritin. Pirinçleri tencereye alın ve kavurun. Sıcak suyu, bulyonu ve tuzu tencereye aktarın ve tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte pirinçler suyunu çekinceye kadar pişirin.
  4. Raita sos için gerekli bütün malzemeyi bir kapta karıştırın. Servis tabağına lavaş ekmeklerini yerleştirin.
  5. Üzerine kuzu şaşlıkları alın. Yanında pilav, ızgara domates, sivri biber ve raita sos ile servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Sos Tarifleri Kızartma Tarifleri Et Tarifleri

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı