Kuzu Kaburga Firik Bulguru İle
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kuzu Kaburga Firik Bulguru İle Tarifi İçin

Malzemeler

Kuzu kaburga firik bulguru pilavı için

Kuzu Kaburga Firik Bulguru İle

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Şef ve yemek kitabı yazarı Jale Balcı'nın tariflerinden Kuzu kaburga firik bulguru ile doyurucu bir ana yemek hazırlamaya ne dersiniz?

  1. Yoğurt ve zeytinyağını bir kasede çırpın. Soğan, sarımsak, salça, tuz ve baharatları ilave edip tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar karıştırın.
  2. Kuzu kaburga etinizin üzerine bıçakla kesikler atın ve sosu bir fırça yardımıyla üzerine sürün. Soslu eti yağlı kağıtla sarın, açılmaması için bir iple bağlayın ve buzdolabında iki saat dinlendirin. 
  3. Dinlenen eti bir fırın tepsisine alın ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Daha sonra fırının derecesini 150 dereceye düşürün ve etiniz iyice yumuşayıncaya kadar yaklaşık bir saat daha pişirin. 
  4. Tereyağını bir tencerede eritin. Haşlanmış bulgur ve fasulyeyi ekleyip karıştırın. Dereotu ve maydanozu ekleyin. Son olarak kuş üzümü ve baharatları ekleyip karıştırarak sıcak servis yapın.

Dilerseniz, düşük kalorili fırında kuzu kaburga tarifine göz atabilirsiniz. Pilavı ayrı bir yemek olarak sunmak ve daha detaylı bilgi almak için, firik pilavı tarifine bakmayı unutmayın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı