Kuzu Etli Ve Kırmızı Biberli Bezelye
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Bezelye, besleyici ve lezzetli bir sebze olan bezelye, özellikle ilkbaharda ve yazın bolca tüketilir. Sadece taneleri yenen bezelyenin kılıfı bakla ve fasulyeninkine benzer. Taneler bu kılıfın içinde sıralanır ve kılıftan çıkarılarak yemeklerde kullanılır. Taneler taze kullanılabileceği gibi dondurularak ya da konserve şeklinde de tüketilir. Kalp-damar hastalıklarını önleyici ve kan şekerini dengeleyici yararlı liflere sahiptir. Sağlıklı beslenme için haftada 2-3 gün tüketilmesi gereken baklagiller arasında yer alan bezelyeyi mevsiminde taze taze tüketmenizde yarar var. Hazırsanızi kuzu etli ve kırmızı biberli bezelye tarifine başlayabiliriz.


Kuzu Etli Ve Kırmızı Biberli Bezelye Tarifi İçin

Malzemeler

Kuzu Etli Ve Kırmızı Biberli Bezelye

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Soğanların kabuğunu soyup kıyın. Zeytinyağını tavaya alıp ısıtın. Soğan ve küçük parçalar şeklinde kesilmiş kuzu etini ekleyip kavurun. Patates ve havuçları temizleyip küçük küpler şeklinde doğrayın. Tencereye ilave edip kavurmaya devam edin. Biber salçası, tuz ve malzemelerin üzerini kapatacak kadar sıcak su ekleyip sebzeler ve et yumuşayana kadar orta ateşte pişirin. Sıcak servis yapın.


Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Et Tarifleri Sulu Yemek Tarifleri Sebze Tarifleri

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı