Kuskuslu Kuzu But
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kuskuslu Kuzu But Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Marinasyon için

Kuskus pilavı için

Kuskuslu Kuzu But

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Marinasyon için gerekli olan tüm malzemeyi bir kasede karıştırın. Kuzu budunun üzerine yayarak sürün ve bir fırın kabına alın. Önceden ısıtılmış 250 derece fırında kızarana kadar, yaklaşık 20 dakika pişirin. Kuzu budunu fırından çıkarıp içine arpacık soğanları, ince kıydığınız sarımsak ve yuvarlak doğradığınız havuçları ilave edin. Kabınızın üzerini yağlı kağıt ile kapatıp 180 derece fırında 1.5 saat daha pişirin. Kuskus pilavı için rendelediğiniz soğanları tereyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Kuskus, küp doğradığınız domatesler, tuz ve karabiberi ilave edip kavurmaya devam edin. Kuskusun rengi pembeleşmeye başlayınca et suyunu ilave edin. Suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Kuskusu bir servis tabağına tepeleme koyun. Üzerine kuzu budunu, sebzeleriyle birlikte yerleştirip sıcak servis yapın.

Dilerseniz, klasik kuzu but tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı