Kuru Meyveli Ve Kuskuslu Kuzu Omuz
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 4 saat 30 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Şef Umut Tabak’tan kuru meyvelerle hoş bir lezzete sahip kuzu eti tarifini sizlerin beğenisine sunuyoruz. Klasik et yemeklerinden sıkıldıysanız, kuskus, kuru kayısı, kuru üzüm ve kuru incir ile zenginleştirilen kuzu eti tarifini deneyebilirsiniz.

Kuru Meyveli Ve Kuskuslu Kuzu Omuz Tarifi İçin

Malzemeler

Kuru Meyveli Ve Kuskuslu Kuzu Omuz

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kuzu omuzu sıcak bir döküm tavada mühürledikten sonra soğanı ilave ederek kavurun ve soğanlı kuzu omuzunu ısıya dayanıklı bir fırın kabına aldıktan sonra üzerini geçecek kadar sebze suyu ekleyin.
  2. Önceden ısıtılmış 160 derecedeki fırında 4.5 saat pişirin. Fırından aldıktan sonra, kuzuyu süzdürüp kalan suyunu çektirerek serviste kullanacağınız sosu elde edin.
  3. Kuskusu bir tencereye alarak haşlayın ve süzün. İçine kuru meyveleri ilave ederek servis tabağına alın. 
  4. İstediğiniz miktarda kestiğiniz kuzu omuzu kuskusun üzerine yerleştirdikten sonra hazırladığınız sosu üstüne dökerek servis edin.

Tarif Kategorileri

Davet Yemekleri Kırmızı Et Yemekleri Pratik Yemek Tarifleri Kuruyemişli Tarifler Et Tarifleri

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı