Kestaneli Maragyani
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kuşbaşı et ve kestanenin birleşiminden ortaya çıkan şahane bir yemek tarifi ile karşınızdayız. Özellikle Karadeniz mutfağında çok sevilen maragyani, düğünlerin baş yemeğidir. Kuşbaşı dana eti, susam, kişniş ve kestane maragyaninin ana malzemeleri arasındadır. Bazı yörelerde fındık serpiştirilerek sunulur. Malzemeler hazırsa, kestaneli maragyani tarifi için detaylara geçebiliriz.

Kestaneli Maragyani Tarifi İçin

Malzemeler

Kestaneli Maragyani

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kuşbaşı etini ve soğanı bir tencereye alarak çok kısık ateşte kapağı kapalı şekilde pişmeye bırakın. Et,  saldığı suyu çekince suyunu ekleyip kaynamaya bırakın. Etler iyice yumuşayınca tuzunu ekleyin ve kısık ateşte kaynatmaya devam edin.
  2. Diğer yanda, bir başka tencerede ince elenmiş mısır ununu kısık ateşte pembeleşinceye kadar kavurun.
  3. Tereyağını ilave edip birlikte kokusu çıkana kadar kavurun. Kaynayan et suyundan alarak azar azar mısır ununa ekleyip, pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
  4. Ardından kalan et suyunun tamamını ve eti ilave edip kısık ateşte kaynamaya bırakın.
  5. Bir tavada önce susamı ardından kişniş tohumlarını kavurup kenara alarak soğutun. Soğuduktan sonra bir havana alın ve ezerek toz haline getirin.
  6. Sarımsak dişlerini ve karabiberi ilave edin ve hepsini iyice ezerek kaynamakta olan yemeğe ekleyin. Aspir yapraklarını da teflon bir tavada kısık ateşte kurutup yemeğin içine ufalayın.
  7. Kestaneleri rondoda çekin ve cevizlerle birlikte yemeğe ilave edip karıştırın.
  8. Domates salçasını bir kasede et suyu ile birlikte karıştırın ve tencereye ekleyip iyice karıştırarak 2-3 dakika daha kaynatıp ocaktan alın ve sıcak olarak yanında mısır ekmeğiyle birlikte servis edin.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Kırmızı Et Yemekleri Kuruyemişli Tarifler Akşam Yemeği Karadeniz Mutfağı Yemekleri

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı