Kereviz Püresi Yatağında Sebzeli Biftek
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kereviz Püresi Yatağında Sebzeli Biftek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Püre için

Kereviz Püresi Yatağında Sebzeli Biftek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kereviz ve patateslerin kabuklarını soyup iri doğrayın. Tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin ve orta ateşte iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
  2. Suyunu süzüp blender’dan geçirerek püre haline getirin. Tereyağı, tuz, karabiber ve rendelenmiş muskat ekleyerek karıştırın. Etleri iki parmak kalınlığında doğrayın.
  3. Havuçların kabukların soyup dilimledikten sonra şekilli kalıp ile kesin. Soğanı piyazlık doğrayın ve zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
  4. Etleri ekleyip birkaç dakika soteleyin. Brokolileri, havucu ve doğranmış kereviz saplarını ekleyin. Sıcak su ekleyin ve kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  5. Gerekirse su ilavesi yapın. Unu suda çözerek yemeğe ekleyin. Tuz, karabiber ile tatlandırın ve birkaç dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın.
  6. Tabağa kereviz püresini yayın. Üzerine et karışımından ekleyerek sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Et Tarifleri Sebze Tarifleri

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı