Haşlama Et
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Haşlama, sebze ve eti suyun içinde pişirme tekniklerinden biridir. Gün içinde en çok kullandığımız yöntemlerden biri olan haşlama, sağlık açısından da idealdir. Haşlama et yapımında isteğe göre kuzu, dana veya koyun eti kullanabilirsiniz. Malzemeler hazırsa, haşlama et nasıl yapılır sorusu için detaylara geçelim.

Alternatif olarak dana eti haşlama ve gerdan haşlama tarifini de deneyin.

Haşlama Et Tarifi İçin

Malzemeler

Haşlama Et

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Havuçları temizleyip yuvarlak doğrayın. Kerevizin kabuğunu soyup yarım ay şeklinde doğrayın.
  2. İri parçalar şeklinde kesilmiş et, kereviz, havuç, tuz ve suyu tencereye alın.
  3. Kaynarken üzerinde biriken köpüğü bir kaşıkla alarak temizleyin.
  4. Et yumuşadıktan sonra kabuğu soyulmuş ve yarım ay şeklinde doğranmış patatesleri ve kabukları soyulmuş arpacık soğanları ilave edin.
  5. Üzerine karabiber serpip sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Haşlama Et Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Tarifte dana eti yerine tavuk, kuzu ve koyun eti de kullanabilirsiniz.
  2. Tencereyi, etin üzerini geçecek şekilde suyla doldurun.
  3. Pişirme esnasında yüzeyde oluşan köpükleri kaşıkla alın.
  4. Pişirme işlemini düdüklü tencerede yaparak, süreyi kısaltabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Tencere Yemekleri Kırmızı Et Yemekleri Diyet Yemekleri Et Tarifleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı