Hamura Sarılı Mantarlı Et
Hazırlanma Süresi : 45 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Hamura Sarılı Mantarlı Et Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Hamur için

Üzeri için

Hamura Sarılı Mantarlı Et

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. İnce doğranmış mantarları ekleyip soteleyin.
  2. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Kremayı ilave ederek yüksek ateşte 1-2 dakika daha pişirin. Taze kekiği ekleyip soğumaya bırakın.
  3. Antrikotları az yağ ilavesi ile yüksek ateşte önlü arkalı pişirin.
  4. Un, küp şeklinde doğranmış tereyağı ve tuzu mutfak robotunda ekmek kırıntısı görüntüsünü alıncaya kadar karıştırın. Suyu ilave edip karıştırın ve robottan alarak poşete sararak 1 saat buzdolabında soğutun.
  5. Hamuru 4 parçaya ayırın ve hafif unlanmış zeminde merdane ile açın. Etlerin üzerlerine mantarlı karışımı paylaştırın.
  6. Etleri, açtığınız hamurların içlerine yerleştirip bohça şeklinde kapatın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  7. Üzerlerine çırpılmış yumurta sürüp üzerlerine haşhaş tohumu serpiştirin. 190 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Et Tarifleri Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Hamur İşi Tarifleri Fırın Yemekleri

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı