Güveçte Et Sote
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Nermin Gül’den Lezzet okurları için şahane bir tarif. Lezzetini kat ve kat artıran lokum kıvamında güveçte et sote.

Güveçte Et Sote Tarifi İçin

Malzemeler

Güveçte Et Sote

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kuşbaşı eti düdüklü tencereye alarak üzerini geçecek kadar su ilave edin ve 10 dakika haşlayın. Haşlama suyunu daha sonra kullanmak üzere ayırın.
  2. Geniş bir tavanın içerisine çok az sıvı yağ dökün ve yemeklik doğranmış kuru soğan ile yeşil biberi ekleyerek 2-3 dakika kavurun. Üzerine haşlanmış  kuşbaşı eti ilave edin ve 5 dakika daha kavurun. Son olarak  doğranmış domatesi, salçayı ve  baharatları da ekleyerek 2 dakika daha pişirin ve  ocaktan alın.
  3. Pişirdiğiniz kuşbaşı eti güveç kaplarına paylaştırın ve et suyundan bir miktar üzerine ekleyin. 
  4. Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında yaklaşık 10 dakika pişirin ve sıcak servis edin.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Akşam Yemeği Et Tarifleri Fırın Yemekleri Kırmızı Et Yemekleri

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı