Etli Kuru Fasulye
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Türk mutfağı denilince ilk akla gelen yemeklerden biri kuru fasulyedir elbet. İçine bir de et eklendi mi tadından yenmez. Özellikle bayram yemeklerinde ve kalabalık sofralarda mutlaka yer verilir. Peki, etli kuru fasulye nasıl yapılır? Malzemeleri hazırlayıp kolları sıvadıysanız, nefis mi nefis bir sofra için etli kuru fasulye yapımına geçebiliriz.

1 Porsiyon Etli Kuru Fasulye Kaç Kalori?

Etsiz sevenler için nefis kuru fasulye tarifini de buraya bırakıyoruz.

Etli Kuru Fasulye Tarifi İçin

Malzemeler

Etli Kuru Fasulye

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kuru fasulyeleri bir gece önceden suda ıslatın. Ertesi gün suyunu süzüp yıkayın. 
  2. Soğanları küçük küçük doğrayın ve bu esnada düdüklü tencere içerisine yağ ekleyerek kızdırın.
  3. Dana etini kuşbaşı parçalar haline getirin ve soğanlarla birlikte düdüklü tencereye atın.
  4. Eti suyunu çekene kadar pişirin. Ardından salça, tuz ve ıslatılmış kuru fasulyeleri üzerine ekleyin.
  5. Fasulyelerin üzerine yaklaşık 3-3.5 su bardağı su ekleyin.
  6. Arnavut biberleri de ilave edip baharatları ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın ve ortalama 30 dakika pişirin.
  7. Ardından fasulyelerin pişip pişmediğini kontrol edin. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi

Etli kuru fasulyeyi pirinç pilavı ve kıl biber turşusu ile birlikte servis edebilirsiniz.

  Püf Noktası
  • Öncelikle tarifte dana eti yerine kuzu kuşbaşı da kullanabilirsiniz.
  • Eğer su bitmesine rağmen fasulyeler tam olarak haşlanmadıysa, bir bardak su ilave edebilirsiniz.
  • Fasulyeleri bir gece önce ıslatırken içerisine bir çay kaşığı tuz atın.
  • Fasulyenin içerisine hem domates, hem de biber salçası kullanarak lezzetini arttırabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Bakliyat Tarifleri Tencere Yemekleri Bayram Yemekleri MasterChef Tarifleri Türk Mutfağı Yemekleri Et Tarifleri

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı