Ekmekli Et Sote
Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Ekmekli Et Sote Tarifi İçin

Malzemeler

Ekmekli Et Sote

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Domatesleri soyup rendeleyin. Sivribiberleri temizleyip dilimleyin. Soğanları temizleyip kıyın. Sarımsakları soyup ezin. Mantarları temizleyip küp şeklinde doğrayın.

Zeytinyağını tavada kızdırıp soğan, sarımsak, limon suyu ve eti ekleyin. Birkaç dakika soteleyin. Et suyunu bırakıp çekene kadar pişirin. Domates, sivribiber, mantar ve biber salçalarını ilave edin. Tüm malzemeyi karıştırıp 10 dakika pişirin.

Sıcak suyu ekleyip tavanın kapağını kapatın ve etler iyice yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan alıp tereyağı, tuz ve karabiberi ekleyin ve karıştırın.

Ekmeklerin üzerlerine peyniri sürüp et soteyi paylaştırın. Maydanoz yapraklarıyla süsleyip sıcak veya ılık servis yapın.

Süt kuzusu alırken dikkat edilmesi gerekenler:
Süt kuzusu etinin rengi açık pembe tonunda olmalı.
Hazırlayacağınız tarif için kuzu etinin en uygun bölümü seçilmeli. (Kol, but, gerdan...vs.)
Eti satın alırken yağsız olmasına özen gösterin

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı