Domates Soslu Bonfile
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Not: Etlerinizi zeytinyağı, tuz ve karabiber ile 10-15 dakika önceden marine ederseniz, lezzetini ikiye katlarsınız. 

Domates Soslu Bonfile Tarifi İçin

Malzemeler

Kızartmak için

Sosu için

Domates Soslu Bonfile

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Unu bir tabağa alıp tuz ve karabiber ile harmanlayın. Ayrı bir kapta yumurtaları çırpın. Bonfile dilimlerini önce una, sonra yumurtaya ve tekrar una bulayıp hazırlayın. Yapışmaz yüzeyli bir tavada zeytinyağını ısıtın ve bonfile dilimlerinin her iki tarafını da kızartın. 
  2. Kızarttığınız bonfile dilimlerini bir fırın kabına yerleştirin. Üzerine rendelenmiş domatesi, dilimlenmiş sarımsakları ve sıcak suyla karıştırdığınız domates püresini gezdirin. Taze kekik yapraklarını serpin. Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında etler yumuşayana kadar, yaklaşık 35-40 dakika pişirin.

 Dilerseniz, Fransız mutfağının dünyaca ünlü lezzeti cafe de paris soslu bonfile tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Et Tarifleri Kırmızı Et Yemekleri Öğle Yemeği Domatesli Tarifler

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı