Çıtır Kase İçinde Sebzeli Et
Hazırlanma Süresi : 45 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Çıtır Kase İçinde Sebzeli Et Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Hamur kasesi için

Çıtır Kase İçinde Sebzeli Et

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Un ve tuzu bir kapta harmanlayın. Su, yumurta, ayçiçeği yağı, kırmızı toz biber ekleyip yoğurun. Kapak için hamurun 1/3’ünü ayırın.
  2. Kalanına kıyılmış dereotu, çörekotu ve susamı ilave edip tekrar yoğurun. Çukur bir cam kasenin dış yüzeyini yağlayıp hamuru elinizle bastırarak kaseyi kaplayın.
  3. Kapak için ayırdığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde bir parça daha ayırın. Kalanı kasenin üzerini örtecek şekilde hamuru şekillendirin. Üzerine yumurta sarısı sürün.
  4. Üzerine ayırdığınız hamur parçasıyla sap yapın. Hamurları önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. Soğanları soyun.
  5. Biberleri ve maydanozu temizleyip doğrayın. Közlenmiş salçalık biberi zar şeklinde doğrayın. Kabakları da zar şeklinde doğrayın.
  6. Tencereyi ısıtıp etleri ilave edin. Sürekli karıştırarak kendi suyuyla 15 dakika kadar pişirin. Suyunu çekince ayçiçeği yağını ekleyin ve soğanlarla birlikte kavurmaya devam edin.
  7. Doğranmış biberlerle kabakları ilave edip 5 dakika daha kavurun. En son haşlanmış mısırı ekleyin. Birkaç dakika daha kavurup ocaktan alın.
  8. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Ocaktan alıp, etleri, hamur kaselerinin içine paylaştırıp, üzerlerine maydanozları serpip, servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Fırın Yemekleri Hamur İşi Tarifleri Et Tarifleri Tuzlu Atıştırmalık Tarifler

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı