Ciğer Çökertme Tarifi
Selin Hıdır
1435 Tarif       0 Takipçi
Ciğer Çökertme
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Köz biber ve manda yoğurdu ile zenginleştirilen bu nefis ciğer çökertme tarifi, klasik lezzete yepyeni bir boyut kazandırıyor. İncecik doğranmış çıtır patateslerin üzerine yumuşacık kuzu ciğeriyle hazırlanan bu özel ciğer çökertme tarifi, hem yöresel hem de modern sofralarda şık bir ana yemek olarak öne çıkıyor. Farklı tatları bir arada sevenler için ideal bir seçim. Peki; ciğer çökertme nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...

Tavuklu Çökertme Kebabı tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon ciğer çökertme kaç kaloridir?

Bir porsiyon ciğer çökertme 550 kaloridir.

Ciğer Çökertme Tarifi Tarifi İçin

Malzemeler

Ciğerli harç için:

Alt taban için:

Yoğurt sos için:

Yanına:

Servis için:

Ciğer Çökertme Tarifi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kibrit gibi ince doğradığınız patatesleri soğuk suda 10 dakika bekletin, iyice kurulayın ve kızgın yağda altın rengini alana kadar kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürün.
  2. Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın. Piyazlık doğranmış soğanları ekleyin ve yumuşayana kadar soteleyin.
  3. Ardından kuzu ciğerini ekleyin. Orta-yüksek ateşte ciğerler renk değiştirip suyunu salıp çekene kadar sotelemeye devam edin.
  4. Karışıma kırmızı toz biber, karabiber, kimyon ve tuzu ilave edin.
  5. Son olarak eritilmiş tereyağını ekleyin ve pişirmeye devam edin.
  6. Manda yoğurdunu bir kasede ezilmiş sarımsak ve bir tutam tuzla çırpın. Yoğun kıvamlı ve pürüzsüz bir kıvamda olmasına dikkat edin.
  7. Servis tabağının tabanına hazırladığınız sarımsaklı manda yoğurdunu yayın.
  8. Üzerine çıtır kibrit patatesleri eşit şekilde yerleştirin.
  9. Patateslerin üzerine sıcak ciğerli harcı yerleştirin.
  10. Tabağın yanlarına közlenmiş biberleri koyun.
  11. En son üzerine ince kıyılmış maydanoz serpiştirerek sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Alt katmanda yoğurt, onun üzerinde çıtır patates ve en üstte sıcak ciğer olacak şekilde yüksekliği olan bir sunum tabağı tercih edin.
  • Tabakta yanlarda dekoratif şekilde yerleştirilen bütün közlenmiş kırmızı biberler hem renk hem aroma katar.
  • Üzerine ince kıyılmış maydanoz, taze nane veya roka serpiştirerek ferahlık sağlayabilirsiniz.
  • İsteğe bağlı olarak yanında sıcak lavaş, tırnak pide veya bazlama sunabilirsiniz.
  • Bir kasede sumakla ovulmuş mor soğan dilimleri hem ciğerle uyum sağlar hem de tabağı dengeleyen asiditeyi katar.
  • Servisten hemen önce ciğerin üzerine eritilmiş biberli tereyağ gezdirilerek son dokunuş yapılabilir.
  Püf Noktası
  • Kuzu ciğerinin yumuşak kalması için yüksek ateşte ve kısa sürede pişirin. Çok pişerse lastik gibi olur.
  • Kuzu ciğerinin damarlı ve zar kısmı alınmazsa hem sertleşir hem de ağızda lifli bir doku bırakır.
  • Kızartmadan önce patatesleri iyice kurulayıp kızgın yağa atarsanız çıtır çıtır olur. Servise yakın zamanda kızartmak en iyisidir.
  • Manda yoğurdu ya da süzme yoğurt mutlaka koyu kıvamlı olmalı. Eğer çok koyu ise 1-2 kaşık soğuk suyla açılabilir, ama fazla sulandırmayın.
  • Yoğurda eklenen sarımsak çiğ ve ezilmiş olmalı, fazla miktarda eklemek baskın tat yaratabilir.
  • Tabaktaki sıcak-soğuk dengesini korumak için yoğurdu önceden hazırlayıp soğuk tutun, ciğeri ise son anda pişirip hemen servis edin.

Tarif Kategorileri

Yöresel Tarifler Ana Yemek Tarifleri Yemek Tarifleri Kırmızı Et Yemekleri MasterChef Tarifleri

Benzer Tarifler

Etli Türlü Tarifi
Cafe de Paris Soslu Antrikot Tarifi
Düdüklüde Yumuşacık Et Kavurma Tarifi
Et Fajita Tarifi
Kuzu Ciğer Kavurma Tarifi
Mantarlı Et Sote Tarifi