Cabbar Spesiyal
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

İstanbul’un en ünlü restoranları arasında yer alan Cabbar lezzetlerinden özel spesiyal tarif..

Cabbar Spesiyal Tarifi İçin

Malzemeler

Yoğurt sos için

Nohut için

Cabbar Spesiyal

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Süzme yoğurt ve labne peyniri iyice karıştırın ve tuz ekleyerek servis tabağının altına yayın ve dinlenmeye bırakın.
  2. Nohudu bir tavada tereyağı ile kavurun ve kurutulmuş eti ilave edin. Ardından tuz, dağ kekiği ve toz biberi ekleyerek 4-5 dakika kavurun ve yoğurdun üstüne yayın.
  3. Kuzu etini halka halka dilimleyerek tuz ve pul biber ile karıştırdıktan sonra şişlere geçirin.
  4. Şerit halindeki kuzu bonfileyi, şişlere dizdiğiniz etin etrafına sarın ve kömür ateşinde çevirerek 6 dakika süreyle pişirin.
  5. Bu süre içinde ızgaranın bir köşesinde biber ve domatesleri de pişirin.
  6. Şişten çıkardığınız Cabbar spesiyali, yoğurtlu ve nohutlu servis tabağının üstüne yerleştirin ve biber ve domatesle birlikte lavaş eşliğinde servis edin.

Tarif Kategorileri

Et Tarifleri Kırmızı Et Yemekleri Bakliyat Tarifleri Kebap Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı